Tisdag

Är inne på min sista vecka av spring break och vädret sviker mig stort. Gråa moln med varm och kvalmig luft är inte den bästa kombon, speciellt inte när jag har gått och blivit sjuk också (allt i sin ordning alltså..). Har sysselsatt mig med ströaktiviteter dom senaste dagarna så som att kolla serier, tittat i affärer och väntar på att dagarna ska bli mer händelserika haha. 
 
Längtar till fredagen dock då vi ska på NBA match och titta på Miami Heat, sjukt taggad!! Bara känslan att sitta inne i ett stort stadium med en massa andra Miami Heat fans ska bli awesome. 
Nu ska jag återgå till att titta på ett avsnitt eller två av "Sons of Anarchy" innan jag lägger mig. 
 
Ska börja ta bilder på skolan och dess omgivning men tills dess får ni kassa bilder från en icke molning dag i Miami Beach. 
 
 
 
 
 

SVAR!

Hej! 
Hur är livet i miami beach? Gör ni mycket utflykter? Vad t.ex?(lägg gärna upp fler bilder från din vardag, haha) :)

Svar: Livet på Miami Beach leker haha. Stormtrivs med det varma vädret och själva staden även fast den är aningens osäker att vandra runt i. EF erbjuder "utflykter" eller aktiviteter varje dag i veckan men det är dock inget jag är med på då dom tar dubbelt så mycket betalt än vad det faktiskt kostar att göra dom själv. Men det finns mycket att göra här, t.ex. nästa vecka ska vi på NBA match och titta på Miami Heat :D
Ska defentivt bli bättre på att lägga upp vardagsbilder! Vad vill ni se? :)
 
 
 

Är det dyrt att "leva" i miami? Vad kostar mat osv?


Svar: USA överhuvudtaget är ganska så billigt för en svensk med tanke på att dollarn är låg men eftersom Miami och speciellt områderna jag rör mig i är mer "turistit" så är det betydligt dyrare att t.ex. gå ut och äta här. Medans vi bodde på hotell och inte fick mat från skolan så var vi tvunga att gå ut och äta varje dag och med dricks, skatter osv så kostade en middag runt 30 dollar, vilket såklart inte är hållbart om man ska bo här länge! Men för stunden var det våran enda lösning. 

 

hej! får ni mat på skolan under dagarna och måste ni köpa hem mat till campuset själva?


Svar: Vi får frukost och middag på skolan men luncherna får vi välja om vi vill köpa själva. En lunch på skolan kostar 7 dollar så jag föredrar att äta frukt och någon youghurt på dagen. Många har såklart lite torrvaror på rummet så som granolabars, godis och kakor, nötter osv ifall att man skulle bli hungrig utöver när mat serveras :)

 

Har du sett några kändisar? :)


Svar: I NYC såg jag shia labouffe (?) men i Miami har jag bara sett wannabes haha! 

"Hugh Hefner" med bunnys ;)
 
 
 
Hej, kan du gå ut på kvällarna och så elr är det mkt strikt med 21års gränsen? Och sedan hur gamla är de andra som du umgås med på resan? 
Puss o kram 
 

Svar: Miami är en partystad no doubt about it MEN det betyder inte att bara för att du är 18 kommer du in vart du vill. Du måste vara 21 för att förtära alkohol i USA men många kommer runt den lagen igenom att skaffa fejk ID's. Jag har dock inget fejk ID och planerar inte heller på att skaffa ett även fast vad jag har förstått från andra så är det inga konsekvenser om du åker fast med ett. Det är heller inte kul att "försöka" komma in på en klubb och sedan bli nekad i ingången (det suger ganska hårt när du är den enda som inte kommer in medans dina kompisar gör det, trust me) så jag känner inte att det är värt mödan. Jag är snart hemma och där får jag gå på klubbar lagligt och behöver inte oroa mig för att inte komma in så en månad hit och dit gör mig egentligen inte så mycket. 
 
Till din andra fråga, så både här och i Tyskland är jag ganska ung jämfört med de flesta andra som jag hänger med, då dom är runt 20 års ålder eller över :) 
 
Längtar inte du efter din mamma och pappa ? 
 
Svar: hahahahah jodå pappa, jag längtar ;) 
 

Vilka är de största skillnaderna i beteende mellan amerikaner och svenskar? 
Vilken är din favoriträtt? 
Hur varmt är det i havet? ;)


Svar: Amerikaner är väldigt sociala och öppna människor som gärna pratar med dig vilket alltid är kul! :D Medans svenskarna kan uttala mitt namn och har mer geografisk koll än vad amerikanare har haha. 

Har ingen favoriträtt tror jag...Älskar smoothies i alla dess former om det nu kan räknas haha? 

Hur varmt det är i havet beror på dagen men om vi säger en vanlig dag runt 27 grader på land så kanske det är åtminstonde 20 i havet:) 

 
 
 

 


Only hate the road when you're missing home

Ska ta tag i och svara på min hela 7 frågor snart, Yeaah Buddy! Trodde att jag faktiskt inte skulle få en enda haha! 
 
Igår flyttade vi in till campus efter tre veckor på hotell. Så det var bara att byta ut stora sköna sängar, daglig städning och TV till hårda våningssängar och högljuda korridorer.
 
Dock är bytet till Miami det bästa beslutet jag har tagit på länge. Älskar klimatet och staden själv. 
Men även om ligga på stranden är underbart så kan jag inte hjälpa att jag har haft hemlängtan ett tag nu.
 
Jag saknar familjen och vännerna så mycket att det gör ont. Jag saknar att gå runt i Örebro, sitta på café med kompisarna, åka till Farmor, äta hemmalagad mat, ha lata söndagar i min säng med serier etc. Saknar även München som bara den och vill jättegärna tillbaka för att besöka staden.
 
Också att kunna gå ut lagligt eftersom det är något jag faktiskt inte har haft möjlighet till att göra haha ;D  
 
Men tiden har gått superfort och halva min USA tid är snart här vilket är galet! Längtar som bara den till i sommar då jag träffar alla igen och kan muppa runt på Örebros gator haha. 
 
 
hemlängtande mupp: 
 
 
 
 
 
 
 
 

QUESTIONS

Jag har fått frågor lite här och där angående EF, Miami, New York etc så jag tänkte att vi kanske kan köra en liten frågestund här på bloggen. Har du några frågor om mitt resande, vilken nivå jag är på i språken, vad man gör i skolan, min favoriträtt eller vad som helst, så ställ dom i kommentarsfälltet så ska jag svara så gott jag kan! :) 
 
(och om jag nu inte får några frågor så blir detta bara fett awkward haha...) 
 
 
 
 

Tisdag

Sitter här och knapra på mina granolabars innan skolan börjar runt 13.00. Eftersom vi bor på hotel dom första tre veckorna av våran vistelse här så har vi ingen mat från skolan och är tvunga att fixa allt sådant själva. Vilket resulterar i att vi köper müslie bars till frukost lunch och middag inprincip.
 
Sedan så har bästa Julia givit min blogg ett riktigt "facelift". Tack så mycket Julia, you're God <3 
Så nu kan ju all gå in och checka hennes awesome blogg som får dig att brista ut i skratt med alla dess roliga bilder och GIF's! 
 
Klicka här → http://juliahelenasofia.blogg.se/2013/march/salen.html  
 
Celine och jag igår efter att vi hade varit ute och turistat oss med kamerorna i South Beach. Bilder kommer snat :) 

Tllbaka

Mycket har hänt sedan jag tog en paus med bloggande men nu är jag tillbaka! För dom som har missat det så bor jag för tillfället i Miami Beach, florida, där solen skiner och det är evig sommar. Sedan jag kom hit för två veckor sedan har jag legat på stranden, shoppat och bara levt livet och det finns inget bättre. Känns som om jag är på en 4 månader lång semster haha.
 
Varför jag bytte från EF New York var för att stället var inte som jag hade förväntade mig. Jag älskar fortfarande NYC som stad men skolan låg för långt bort och det var både dyrt och tidskonsumerande att ta sig in till staden som låg 40 minuter bort från skolan. Det som är bra med Miami är att nu är jag 1 minuts gång avstånd från stranden och 10 minuter från shopping, resturanger, bio osv.