Some cheesy headline

Har haft fullt upp med att gå på oktoberfesten i helgen och internet har varit nere, därav den dåliga uppdateringen!
 
Men nu är jag i alla fall tillbaka och jag har knäppt en del bilder från oktoberfesten som pågår just nu i München i två veckor. Om man ska beskriva oktoberfesten med ett ord så måste det nog bli öl, öl, öl och återigen öl haha. I lördags drog jag nämligen med ett par vänner till ett så kallat öltält där man trängs med hundratals (om inte tusentals) människor runt stora träbord och dricker så klart öl. Ljudvolymen i det tältet var sinnesjukt hög och alla hade minst en liter öl i handen. Men det var kul att uppleva och speciellt när någon (redan packad) man/kvinna fick för sig att ställa sig på bordet och dricka hela ölen (en liter!) i ett andetag medans hela lokalen stod och hejdade på och skrek. 
 
Söndagen gick det lugnare till då vi bara höll oss ute och gick och tittade på paraden. 
 
Följande är ett bildregn från lördagen, tar inte med söndagen för:
 1.det skulle bli för mycket bilder på en gång haha
 2. internet vill inte samarbeta och en bild tar bokstavligen minst 5 minuter att ladda upp... 
 
 
 
 
 
 
 
 

Oktorberfest!

 
Halloj mina kära!

Har haft fullt upp hela veckan med att göra allt och ingenting så bloggen blev lidande. Men om bara en lite stund ska jag iväg på världens största folkfest, nämligen Oktoberfestivalen! wooohoo. Jag är inte riktigt säker på vad den går ut på mer än att dricka öl och trängas med hundratusentals människor men jag ska försöka knäppa en massa bilder så de kan läggas upp här.

Annars är det bra och allt rullar på. Även igår liksom förra fredagen drog vi till sports-bar och hängde med massa trevligt folk och nu har det kommit 40 nya studenter till EF München så det var ett par nya människor där vilket alltid är kul.

Nu ska jag göra mig i ordning eftersom flera av mina vänner redan har varit uppe på stan sedan halv åtta i morse och "paxat" ett bord, see ya!
 
 

Seize the day

Det har varit en bra dag idag.
Började med att jag vakande med igentäppt näsa, ögon och med bomull i huvudet. Sedan bestämde jag mig för att försöka hitta en jacka som jag hade sett på Zara men dem hade alla jackor förutom den.

När jag sedan är på väg till tunnelbanan för att åka till skolan får min Iphone för sig att test flyga och faller rakt ner i marken och skärmen blir prydd med tusen sprickor. Jag tar upp den för att se hur den mådde och skär mig så klart. Men men det finns inte mycket att göra tänker jag och åker till skolan och allt är frid och fröjd. Sedan när jag ska hem igen så börjar jag med att ta fel sida av tunnelbanan och får åka tillbaka.

Men så klart var det inte slut där utan när jag i min ensamhet står och väntar på tåget så börjar en tysk gubbe härma min "hostar" och han står obehagligt nära mig så jag börjar gå bort åt några steg. Då börjar han skrika en massa åt mig på tyska och allas ögon på hela tunnelbanestation riktas till mig. Det var ganska akward...

Förhoppningsvis är det allt, ska försöka stanna inne resten av kvällen med mina läxor och hoppas att i morgon går det bättre haha

Måndag

Drar och shoppar innan skolan, woop woop!

Lördag

Nu har Cristina, italienskan jag bodde med, gett sig av och åkt tillbaka till italien. Känns lite konstigt att ha rummet för sig själv och jag kommer så klart sakna henne. 
För övrig så går det väl minde bra för mig efter som jag så klart har gått och blivit sjuk. Känns som jag har taggtråd i halsen typ haha. Så idag har jag inte gjort annat än sovit, druckit en hel kanna te med honung och läst. Förhoppningsvis blir det bättre tills imorgon då en annan utbytis kommer hit som då blir min nya rumskompis. 
 
Lite bilder från igår 
 
Yuka från Japan 
 
 
Cristina (Italien)  och Atsutoshi (Japan) 
 
 
Koki som åkte hem idag och jag 

VIDEOBLOGG!

Haha den är ur fokus och jag bara babblade på men får försöka förbättra mig till nästa gång ;) 
 

TGIF

fredag wohoo!

Har bokstavligen försökt ladda upp en videoblogg ( som är ur fokus btw ) i sammanlagt ett dygn nu och snart är det klart!

Så räkna med det senare idag eller i morgon för nu ska vi dra ut till någon bar och säga hejdå till alla utbytisar som åker hem i morgon.

See ya!

ABEND

Bara för er skull försöker jag ladda upp ett videoklipp men youtube vill inte samarbeta och det har tagit mig ungefär två timmar att ladda upp 17%... Under tiden gör jag "hausaufgabe" roligt värre yaya

Onsdag

Hallo!

Hann inte blogga igår men idag så börjar jag skolan vid halv två så har mycket tid nu på morgonen.

Nu när jag har varit här i ett par dagars så börjar jag både känna mig mer säker i språket och allmänt. Den första dagen stod jag nog mest och log och sa " ja ja ja" när någon snackade med mig haha. Jag börjar även lära känna mer folk och även om jag är den näst yngsta på hela skolan så är det sköna människor att hänga med. Igår gick vi ett helt gäng och åt lunch på Marieplatzen (?) och jag drack öl för första gång sen jag kom hit, med tanke på att öl är billigare än vatten kanske jag får göra det till en vana ;) (skoja bara mamma!)

Idag är även första dagen det är kallt och regnigt, dem andra dagarna har det varit runt 25/30 grader varmt och sol så det har varit perfekt väder för att gå runt och lära känna staden.

Nej nu ska jag nog gå och göra mig i ordning innan skolan och mentalt förbereda mig på att för första gången själv åka dit med både buss, tåg och sedan tunnelbana... med mitt lokalsinne kan det ju gå hur som helst så håll tummarna för mig!

tsüss!

 

Tyskland

Jag är framme och jag lever! haha

Dock är jag så sjukt trött att jag inte vet var jag ska ta vägen. Jag har inte hunnit träffa någon av de andra utbytesstudenterna, inte ens hon som jag delar rum men, men i morgon bär det av till skolan och då ska dem vara dem som visar mig vägen.

Blev ett kort inlägg men som sagt så somnar jag snart med datorn i knät så får väl bli lite längre inlägg med bilder och så i morgon.

On my way

Jaha, snart är det dags att sätta sig på ett plan och dra iväg till Tyskland i tre månader. Jag vet inte hur jag känner i skrivande stund, tror att det är en blandning mellan extas och jagvetintevadjagskakänna känsla...haha

Igår firade vi underbara Ellen som även gav mig ett collage med bilder från våra små äventyr. Var så säkra på att det kommer pryda väggarna i rummen jag kommer bo i detta år!

Nej borde återgå till packningen, min plan med packningen är att packa ner alla kläder och skor jag äger och hoppas på att det inte blir fööör mycket övervikt hehe

Ska även försöka ladda upp ett amatörmässigt videoklipp sedan där jag försöker förklara vad det är jag ska göra egentligen efter som nästan ingen jag känner har koll på det ;)
 
packning in progress....